vrijdag 18 maart 2011

Voordracht: "Zorg om mensen"

Inleiding:
Gisteren heb ik bij de Netwerkbijeenkomst "Beter door MEEr samenwerking" van MEE Drenthe, kennis mogen maken met Jo Hermans die een inspirerende lezing gaf, daarom wil ik geïnteresseerden bij deze kennis laten maken met zijn site.

Voordracht: Zorg om mensen
Hij gaf zijn visie op "Zorg om Mensen"en biedt van daaruit een inspirerend toekomstperspectief. Zijn benadering richt zich op "empowerment" van ieder mens, waabij betrokkenen en relaties in het netwerk van het gezin (systeem) volop participeren.
Deze aanpak (wraparound-benadering) is wijkgericht en gaat uit van intersectorale samenwerking.



Jo Hermanns - Home

Deze website geeft informatie over het werk van Jo Hermanns, deeltijdhoogleraar Opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam, bijzonder hoogleraar op de Kohnstammleerstoel aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA), bijzonder lector 'werken in justitieel kader' aan de Hogeschool Utrecht (HU) en zelfstandig en onafhankelijk adviseur op het terrein van jeugdbeleid en jeugdzorg bij H&S Consult.

Actueel:

Op 13 januari 2011 is het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid verschenen over kindermishandeling met fatale afloop waarin zware kritiek wordt geuit op de jeugdzorg. Jo Hermanns gaat hier in Nieuwsuur nader op in. Klik hier voor het fragment. Klik hier voor het rapport.

Nu online: website met informatie over het onderzoek naar Parent Management Training Oregon (PMTO) binnen de pleegzorg. Dit programma coacht pleegouders in hun rol als opvoeder in geval van complexe gedragsproblemen bij het pleegkind. Vanuit de Universiteit van Amsterdam wordt er onderzoek gedaan naar de effectiviteit van het opvoedingsondersteuningsprogramma PMTO binnen de pleegzorg i.s.m. pleegzorginstelling De Rading, Utrecht. Zie ook de UvA-site.

5 januari 2011, interview in het Haarlems Dagblad over de Heemsteedse zedenzaak.

Op 2 november 2010 zijn de resultaten gepresenteerd van een verkenning naar de huidige aandacht voor de toekomst van kinderen met een functiebeperking in de periode van de geboorte van deze kinderen tot twaalf jaar. Het rapport Meedoen leer je door mee te doen is gepubliceerd door de opdrachtgever ZonMw i.s.m. CrossOver. Klik hier voor het persbericht. Klik hier voor het rapport.

Klik hier voor een volledige lijst van publicaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten