zondag 27 maart 2011

psychiatrie in spotlight  -  Cityportal Rotterdam

psychiatrie in spotlight - Cityportal Rotterdam

psychiatrie in spotlight

23 maart 2011

Leverende organisatie | Aangeleverd op 23-03-2011

Wie psychiatrische hulp nodig heeft, is gek.

Week van de Psychiatrie

Week van de Psychiatrie

Om dit vooroordeel rondom psychische klachten – en vele andere – te ontkrachten, werd de landelijke Week van de Psychiatrie bedacht. Van 28 maart tot en met 3 april vinden daarom ook allerlei activiteiten in Rotterdam plaats.

Een van de activiteiten is een fotofestival. ‘Cliënten van instellingen zoals Riagg en Pameijer kunnen foto’s insturen die slaan op het thema van dit jaar: Waardevolle zorg’, vertelt Bas van Bellen (Basisberaad Zorgbelang Zuid-Holland). Een vakjury beoordeelt de foto’s. De winnende foto’s worden 31 maart bekend gemaakt. Naast prijzen als een bioscoopbon of gezelschapspel voor de fotograaf, krijgen de winnende beelden een plek in het tijdschrift Denkraam. Dit is een magazine van de cliëntenraden uit de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verslavingszorg.
Ervaringsdeskundigen, kritische hulpverleners en twee gemeenteraadsleden voeren op 29 maart een debat over het jaarthema. Daarnaast is er de ‘Waardevolle Zorg on Tour’. Op diverse dagactiviteitencentra in Rijnmond zijn kleine bijeenkomsten met film en discussies over waardevolle zorg.

Potje voetbal
Ook valt er weer een stevig potje te voetballen. Op vrijdag 1 april vindt het voetbaltoernooi ‘Voetbal als Medicijn’ op het Lloyd Multiplein in Delfshaven voor de derde keer op rij plaats. Teams bestaan uit (ex)cliënten, buurtbewoners, Rotterdamse politici, studenten en bekende(re) Rotterdammers. Aansluitend op het voetbaltoernooi is de feestelijke afsluiting van de Week van de Psychiatrie in Rijnmond. Met muziek, dans en een open podium. Voor misschien een paar goede grappen? Het is tenslotte 1-aprilgrappennacht.

www.basisberaad.nl
weekvandepsychiatrie@zorgbelang-zuidholland.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten