donderdag 31 maart 2011

VCP presenteert eenvoudig leesbaar boekje over de Wmo [2593] | Persberichten

VCP presenteert eenvoudig leesbaar boekje over de Wmo [2593] | Persberichten

VCP presenteert eenvoudig leesbaar boekje over de Wmo

Omslag Wmo-boekje‘Met de Wmo doet iedereen gewoon mee’

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld

Programma VCP overhandigt op woensdag 30 maart het eerste exemplaar van het boekje ‘Met de Wmo doet iedereen gewoon mee’ aan Conny Kooijman en Wim Drooger.

Zo’n anderhalf miljoen mensen hebben moeite met lezen en schrijven. Zij ondervinden belemmeringen bij het lezen van lectuur, websites en informatieborden. Hierdoor blijven zij onnodig aan de kant staan.

Wmo

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is belangrijk voor mensen met beperkingen. In de Wmo staat hoe gemeenten moeten zorgen dat mensen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld door hulp bij het huishouden of hulp bij het omgaan met geld. Maar ook door een rolstoel te verstrekken of taxi-vervoer op maat.

Er wordt veel over de Wmo gepubliceerd. Toch is er maar weinig Wmo-informatie voor mensen die moeilijk lezen. Daarom schreef VCP een eenvoudig leesbaar boekje over de Wmo. In het boekje staat hoe mensen hulp kunnen vragen bij de gemeente en hoe zij mee kunnen praten over de Wmo.

TPresentatie Wmo-boekjeoegankelijke informatie

Het boekje ‘Met de Wmo doet iedereen gewoon mee’ is gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen en begrijpen. Mensen met verstandelijke beperkingen hebben meegelezen en geadviseerd. Het boekje bevat korte zinnen, grote letters, verhelderende illustraties en pakkende voorbeelden.

Presentatie

Op 30 maart overhandigt Cor Langedijk, directeur VCP, de eerste exemplaren van het boekje aan twee vertegenwoordigers van organisaties van en voor mensen met verstandelijke beperkingen: Wim Drooger, directeur van Platform VG en Conny Kooijman, directeur van de LFB. Dit gebeurt tijdens een discussiebijeenkomst over de Wmo, georganiseerd door Platform VG.

VCP

VCP is een organisatie die zorgt voor zichtbare invloed van mensen met een beperking op lokaal beleid. VCP streeft naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen, ongeacht ziekte of handicap. Een op de zes Nederlanders is ziek of gehandicapt. Programma VCP is een initiatief van CG-Raad en Platform VG. Meer informatie over VCP op: www.programmavcp.nl

Verder lezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten