maandag 14 maart 2011

RTV Noordoost-Friesland - Nieuws - GGZ Friesland lanceert medicijnapp

RTV Noordoost-Friesland - Nieuws - GGZ Friesland lanceert medicijnapp

GGZ Friesland lanceert medicijnapp

maandag 14 maart 2011

DOKKUM - Medicijngebruikers met een iPhone hoeven vanaf nu nooit meer hun medicatie te vergeten dankzij de MedAlert app die sinds dit weekend beschikbaar is de App Store van Apple. Met deze applicatie stellen gebruikers zelf herinneringen in voor de momenten waarop zij medicatie moeten innemen. GGZ Friesland is de eerste instelling voor geestelijke gezondheidszorg die een eigen app lanceert.

GGZ Friesland lanceert deze app omdat onderzoek aantoont dat een herinneringssysteem de therapietrouw bevordert. Dit is gunstig voor de behandeling. Als de patiënt zelf zijn medicatie in de gaten kan houden, bevordert dat de zelfstandigheid en therapietrouw wat belangrijk is om de symptomen van bijvoorbeeld een psychische aandoening te verminderen. Alerts instellen is simpel. Wanneer iemand een herinnering instelt, kan hij aangeven welk medicijn en welke dosis hij moet innemen, wanneer en hoe vaak. Zodra de gebruiker medicijnen moet innemen, geeft de iPhone een melding. Omdat er geen dataverkeer nodig is, zijn geen kosten verbonden aan het ontvangen van de herinnering. De app is gratis te downloaden.

MedAlert biedt bovendien een aantal superhandige extra’s. Wanneer de gebruiker een alert krijgt, kan hij aangeven of het medicijn direct is ingenomen. Dan kan diegene achteraf altijd nagaan of hij de medicatie genomen heeft. De gebruiker kan ook zijn medicijnvoorraad bijhouden, zodat hij weet wanneer hij nieuwe medicijnen moet halen. En daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een notitie te schrijven. Hierin kan de gebruiker bijvoorbeeld aangegeven hoe hij zich voelt op het moment van inname, zodat dit op een later moment met de arts kan worden besproken.

Naast deze iPhone-app zal binnenkort ook Andriod-variant worden gelanceerd. Mensen zonder een smartphone maar wel met een mobiele telefoon kunnen via de vorig jaar gelanceerde website www.medalert.nl alerts in stellen. Door middel van een sms krijgen zij dan een herinnering. MedAlert is niet alleen voor mensen die bij GGZ Friesland in behandeling zijn. Iedereen die medicatie gebruikt en een iPhone bezit kan de app gratis downloaden en gebruiken. De MedAlert app is te downloaden via: http://itunes.apple.com/nl/app/ggz-friesland-medalert/id424250755?mt=8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten