vrijdag 25 maart 2011

SZN, werkbezoek in Stadskanaal.

SZN, Take Off Stadskanaal - Hyves

Take Off Stadskanaal

Gisteren waren Tasso en Marleen vd Kolk (Federatie Opvang) op werkbezoek in Stadskanaal. Daar spraken zij met gemeente Stadskanaal en Vlagtwedde. En een hulpverlener van Elker. Een uitgebreide werkbezoek rapportage zal eind april volgen via www.takeoffjongeren.nl

foto: Twee Take Off woningen in Stadskanaal
Vooruitlopend kunnen we wel enkele snelle bevindingen melden:
De Take Off -achtige woningen worden begeleid door Elker Jeugd- en Opvoedhulp onder de naam begeleid wonen. In Stadskanaal gaat het om woningen met maximaal 3 jongeren.
Er wordt intensief samengewerkt tussen gemeente en provincie in het kader van het ' gebiedsprogramma'. Ook ongeindiceerde jongeren worden opgevangen.
De rol van de corporatie beperkt zich tot het beschikbaar stellen van de woning, het werkgedeelte / dagbesteding wordt vooral opgepakt door de gemeente via het UWV en evt later een reintegratiebureau zoals Radar.
video: Patricia, een jongere die deelneemt aan het begeleid wonen traject, legt uit wat beleid wonen inhoudt.

Bekijk ook de werkbezoeken in Emmen en Zwolle


Take Off Emmen

Gisteren waren wij voor het project Take Off op pad in Emmen om te kijken hoe de voorziening daar is opgezet en hoe alles verder verloopt. Opvallend is dat het “zwerfjongerenhuis” dat initieel volgens het Take Off concept is opgezet, een andere variant heeft gekregen in de vorm van cluster wonen. Dit houdt in dat er niet 3 tot 7 zwerfjongeren bij elkaar wonen, maar een jongere met 2 oudere clienten van het Leger des Heils.

Momenteel werken wij een inhoudelijk en uitgebreider verslag van ons bezoek voor zowel op deze site als de projectsite www.takeoffjongeren.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten