maandag 15 november 2010

Symposium Zorg voor anderen? Ook zorg voor jezelf!

VGN


Symposium Zorg voor anderen? Ook zorg voor jezelf!

Datum:24 november 2010
Tijd:13:30 - 17:00

Trias Jeugdhulp, Frion en Hogeschool Windesheim organiseren op 24 november 2010 het symposium Zorg voor anderen? Ook zorg voor jezelf! Een bijzonder samenwerkingsverband van jeugdhulp, zorg voor mensen met een beperking en hoger beroepsonderwijs.

Het symposium vindt plaats in het kader van de landelijke Week van reflectie in de zorg en jeugdzorg, van maandag 22 tot vrijdag 26 november 2010.

Openingslezing Anne-Mei The
Anne-Mei The, cultureel antropoloog en jurist en als lector palliatieve zorg, ethiek en communicatie verbonden aan Hogeschool Windesheim, verzorgt de openingslezing. Anne-Mei The verricht onderzoek naar beslissingen rond het levenseinde en euthanasie. In 1997 verscheen haar boek Vanavond om 8 uur. Verpleegkundige dilemma’s bij euthanasie en andere beslissingen rond het levenseinde. In 2005 verscheen van haar hand In de wachtkamer van de dood, een boek over het leven en (ver-)sterven in verpleeghuizen. Na afloop van de lezing is er ruimte voor vragen.

Lezing Eduard Groen
Na de openingslezing is het woord aan Eduard Groen, docent agogiek aan Hogeschool Windesheim. Eduard Groen heeft onderzoek gedaan naar de rol van levensbeschouwing in de jeugdzorg. In 2008 verscheen Jeugdzorg 2008, toewijding taboe?, een onderzoek dat hij samen met Henk Blenkers heeft uitgevoerd naar de relatie tussen zingeving, levensbeschouwing en de professionaliteit van medewerkers in de jeugdzorg. Voor dit onderzoek zijn medewerkers van Trias Jeugdhulp geïnterviewd. Na afloop van de lezing is er ruimte voor vragen.

Discussie aan de hand van ethische dilemma’s
Een interactief onderdeel van het symposium, waarin deelnemers worden uitgenodigd om mee te praten en te stemmen over ethische dilemma’s in de dagelijkse praktijk. Een panel met professionals in de gezondheidszorg en jeugdzorg en cliënten werkt mee aan deze discussie. Het symposium wordt afgesloten met een hapje & drankje.

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor medewerkers, leidinggevenden, directeuren en bestuurders in alle sectoren van de gezondheidszorg en jeugdzorg, studenten van Hogeschool Windesheim en andere opleidingen, cliënten en andere geïnteresseerden.
Deelnemers kunnen zich aanmelden via info@windesheim.nl.

Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten