dinsdag 9 november 2010

DeStadAmersfoort.nl - Lokaal/Regionaal detail - Ingezonden: College vergeet mensen met psychische problematiek

DeStadAmersfoort.nl - Lokaal/Regionaal detail - Ingezonden: College vergeet mensen met psychische problematiek

Ingezonden: College vergeet mensen met psychische problematiek
maandag 8 november 2010 17:25
Het college moet duidelijkheid geven over het eigen beleid betreffende mensen met psychische problematiek. In de Begroting 2011 heeft het College niet helder vermeld wat er precies wordt gedaan om deze groep te ondersteunen bij het zolang mogelijk zelfredzaam zijn. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is er echter heel duidelijk over de zorgplicht van de gemeente.
Het is van groot belang dat mensen met psychische problematiek zelfstandig kunnen functioneren en zelf beslissingen betreffende hun persoonlijke levenssfeer kunnen nemen. Ik heb het college hierover duidelijkheid gevraagd omdat niet valt te controleren of de gemeente aan haar zorgplicht jegens deze groep Amersfoorters voldoet. De gemeente weigert de gemeenteraad te laten weten welke maatregelen zij neemt om deze doelgroep te ondersteunen. Zij ontraadt zelfs de motie waarin dit expliciet wordt gevraagd.
De doelgroep heeft ook duidelijk aangegeven dat zij zelf met de gemeente in gesprek wil. Zij is van mening dat de gemeente over hun hoofden spreekt met de grote GGZ instellingen. Georganiseerd in een cliëntenplatform, zijn zij rechtstreeks voor de gemeente aanspreekbaar. De PvdA-fractie heeft het college gevraagd de raad te laten weten welke maatregelen er zijn genomen om deze groep te ondersteunen. De PvdA fractie vindt het bijzonder vreemd dat het college op deze wijze laat weten niet de moeite te willen nemen om de Raad te informeren wat ze doet voor deze doelgroep. De PvdA vat dit op als minachting voor de problematiek van mensen met een psychische beperking.

Grace Tanamal
PvdA Amersfoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten