maandag 15 november 2010

GGZ Drenthe - Partijen sluiten convenant over Duurzaam Verblijf

GGZ Drenthe - Partijen sluiten convenant over Duurzaam Verblijf



convenant_duurzaam_verblijf 15-11-2010

Partijen sluiten convenant over Duurzaam Verblijf

De gemeente Midden-Drenthe, Kliniek voor Duurzaam Verblijf, Politie Drenthe en het Openbaar Ministerie in Assen sluiten maandag 15 november een convenant. Hierin staan afspraken over de gezamenlijke aanpak ter voorkoming van overlast en het plegen van strafbare feiten door patiënten van de Kliniek voor Duurzaam Verblijf in Beilen.

Al sinds de komst van de Kliniek voor Duurzaam Verblijf naar Beilen is er regelmatig overleg tussen de wijkagent en de leiding van de Kliniek. Tijdens deze overleggen zijn diverse afspraken gemaakt die met dit convenant zijn vastgelegd. Met het convenant willen de partijen de goede samenwerking die er al is, bekrachtigen.

Vast aanspreekpunt

Één van de afspraken is een vast aanspreekpunt bij alle partijen. Op deze manier is er snelle informatie uitwisseling en kunnen snel maatregelen genomen worden. Het doel is ongewenste situaties goed aan te pakken met inzet van alle partijen.

Korte lijnen

In het convenant is vastgelegd welke stappen worden genomen als een strafbaar feit is gepleegd. Daarnaast is afgesproken wie voor welke stap verantwoordelijk is. Ieder heeft dus zijn eigen taken en er wordt via korte lijnen gewerkt. Het convenant geldt voor een periode van drie jaar en wordt telkens met een periode van een jaar stilzwijgend verlengd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten