dinsdag 9 november 2010

Psy: Exclusief gala voor verslavingszorg en ggz

Psy: Exclusief gala voor verslavingszorg en ggz

Exclusief gala voor verslavingszorg en ggz

De oecumenisch-christelijke netwerkorganisatie GIDSNetwerk houdt 15 november een exclusieve benefietavond met prominente gasten. De opbrengst komt ten goede aan christelijke organisaties in de verslavingszorg en de ggz. Minister Piet Hein Donner schuift ook aan.

Deelname aan de benefietavond op landgoed Zonheuvel in Doorn gaat per couvert à 175 euro, maar er zijn ook tafels voor tien personen beschikbaar voor 1250 euro. Acht stoelen zijn er voor uit te nodigen relaties. De andere twee worden opgevuld door een prominente Nederlander en een cliënt van een van de vijf goede doelen. De opbrengst van de avond gaat naar jeugdhulporganisatie Chris, ggz-instelling De Hoop, verslavingszorginstelling Stichting De Ommekeer, verslavingspreventieorganisatie Stichting Voorkom en Stichting Exodus die opvang biedt aan ex-gedetineerden.

Win-win
Als oecumenisch-christelijke organisatie streeft GIDSNetwerk naar het verbeteren van de lokale samenleving, door leiders uit onder meer de politiek, kerken, gezondheidszorg en bedrijfsleven samen te brengen. ‘De doelgroep van het gala is het maatschappelijk middenveld, dus de beslissers in de brede zin van het woord’, vertelt Jan-Maarten Spaans van GIDSNetwerk. ‘Die mensen vinden een gala wel leuk. Vooral omdat er een groot netwerk is met veel bedrijven die een tafel hebben gekocht. Het is eigenlijk een win-win situatie waarbij ze een goed doel steunen, met mensen in contact komen en ook nog eens een leuke avond hebben.’

Ogen openen
Doordat er aan iedere tafel iemand zit die zelf ervaring heeft met verslaving, komen de tafelgenoten in contact met het persoonlijke verhaal van een verslaafde, zegt Spaans. ‘We willen zo deelnemers de ogen openen. Doordat de goede doelen hun expertise delen met anderen, kunnen ze daarnaast samen een vuist naar buiten maken. Twee jaar geleden hebben we een benefietavond georganiseerd over de integratie in de Vogelaarwijken. Dat heeft niet alleen veel geld, maar ook veel naamsbekendheid opgeleverd voor de deelnemende stichtingen.’

Ludieke kunststukken
Over de verwachte opbrengst kan Spaans nog weinig zeggen. ‘Naast sponsorpakketten van 1750 tot 5000 euro hebben we op de avond zelf ook nog een veiling met ludieke kunststukken. Daar zitten stukken bij met een verkoopwaarde van 4000 euro. Daarnaast kunnen mensen donaties storten met behulp van de acceptgiro’s die op de tafels liggen.’ Spaans verwacht een opkomst van 250 tot 300 mensen. Tijdens de avond zijn prominente politici aanwezig, onderwie Piet Hein Donner (CDA), Kees van der Staaij (SGP) en Cynthia Ortega (ChristenUnie). (BP)

Kijk hier voor meer info over de benefietavond

© Psy 08-11-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten