dinsdag 2 november 2010

aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld

Provincie in oorlog tegen mishandeling | Hilversum e.o. (De Gooi en Eembode)

Provincie in oorlog tegen mishandeling

Redactie - 2 november 2010

HILVERSUM - Met het Protocol Kindermishandeling en een praktisch Stappenplan, die op 1 november in gebruik zijn genomen, streeft Noord-Holland naar een structurele verbetering in de preventie en aanpak. Hiermee loopt Noord-Holland vooruit op de verplichte meldcode, die naar verwachting in 2011 wordt ingevoerd.

Deze breed gedragen aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld is het resultaat van een samenwerking tussen de coördinatoren Regionale Aanpak Kindermishandeling van Amsterdam-Amstelland, Gooi- en Vechtstreek en Zaanstreek-Waterland. Ook vele professionals en de Bureaus Jeugdzorg Noord-Holland en Agglomeratie Amsterdam en hun Advies- en Meldpunten Kindermishandeling droegen bij aan de totstandkoming.

Het protocol is deze week door de drie betrokken coördinatoren aangeboden aan de verantwoordelijk wethouders van de centrumgemeenten Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Haarlem, Hilversum en Zaanstad. De wethouders Noom (Zaanstad), Van der Burg (Amsterdam) en Erik Boog (Hilversum) overhandigen het eigenaarschap van het protocol vervolgens aan de twee Bureaus Jeugdzorg.

Jaarlijks zijn volgens Bureau Jeugdzorg meer dan 100.000 kinderen in Nederland het slachtoffer van kindermishandeling. Minder dan de helft hiervan wordt gemeld bij bijvoorbeeld het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Ook zijn er jaarlijks tienduizenden volwassenen, gezinnen en ouderen slachtoffer van huiselijk geweld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten