dinsdag 2 november 2010

Social Media in de zorg

Social Media in de zorg

Social Media zijn een mogelijkheid tot contact, expressie en participatie. Ook voor kwetsbare mensen. De onafhankelijkheid en herstel van uw cliënt wordt hiermee ondersteund.

"Fysiek contact in de sociale sector is nog veel te heilig. Terwijl de digitale ingang een heel goed startpunt kan zijn"
Tineke van Uden, coach en opleider hulpverleners

"A tweet per day, keeps the doctor away"
Heleen Riper, senior onderzoeker e-mental health

Ontdek hoe u als zorgprofessional in de GGZ en ouderenzorg uw cliënten kunt stimuleren om deel te nemen aan social media. Tijdens het congres worden voor zowel managers als teamleiders vragen en issues behandeld rondom de in- en uitvoering van Social Media.

Als manager krijgt u antwoord op de vragen:
Hoe stimuleer en faciliteer ik de inzet van Social Media op het werk?
Welke kosten zijn daar aan verbonden?

Als teamleider krijgt u antwoord op de vragen:
Wat zijn de kansen en mogelijkheden van Social Media voor mijn cliënt?
Hoe verandert mijn relatie met mijn cliënt onder invloed van Social Media?
Hoe stimuleer ik de autonomie van de cliënt (zelfmanagement)

Aan elke presentatie ligt een praktijkcase ten grondslag die niet alleen de aandacht vestigt op wat er goed is gegaan, maar ook op wat er mis kan gaan in de praktijk.

Leer van andere (zorg)professionals en Social Media experts en deel praktische informatie met elkaar.

Bezoek tijdens het congres ook de Participatiemarkt
De Amsterdamse Participatiemarkt is een begrip in Amsterdam. Dit jaar organiseert Stichting De Omslag alweer voor het 5e jaar dit evenement. Aanbieders van activiteiten voor kwetsbare doelgroepen gericht op ontspanning en recreatie, educatie en onderwijs, werkervaringplekken en toeleiding naar arbeid presenteren hier een diversiteit aan mogelijkheden. Vraag en aanbod komen samen op een gezellige en informatieve markt met kramen, workshops en uiteraard de nodige versnaperingen. Voor de diverse aanbieders en verwijzers is de markt tevens een uitstekend netwerkmoment.

De Amsterdamse Participatiemarkt 2010

Meedoen en erbij horen, niet voor iedereen vanzelfsprekend

Het lijkt zo gewoon. Werken, sporten, een opleiding of cursus volgen. Maar niet voor iedereen is dit zo vanzelfsprekend. Amsterdam kent een groot aantal inwoners voor wie actieve deelname aan het maatschappelijk leven helemaal niet zo normaal is. Belemmeringen van diverse aard maken meedoen en erbij horen moeilijk. Naast belemmeringen van medische of psychosociale aard weet men ook vaak niet wat de mogelijkheden zijn. Waaruit valt te kiezen? En wat is mogelijk in specifieke situaties? De Amsterdamse Participatiemarkt biedt inwoners die belemmeringen ondervinden om actief mee te doen in onze maatschappij en professionals de gelegenheid zich te oriënteren op het aanbod, zich te informeren over de individuele mogelijkheden en te kiezen!

De Markt

De Amsterdamse Participatiemarkt is inmiddels een begrip in Amsterdam. Dit jaar organiseert Stichting De Omslag alweer voor het 5e jaar dit evenement. Aanbieders van activiteiten gericht op ontspanning en recreatie, educatie en onderwijs, werkervaringplekken en toeleiding naar arbeid presenteren hier een diversiteit aan mogelijkheden. Vraag en aanbod komen samen op een gezellige en informatieve markt met kramen, workshops en uiteraard de nodige versnaperingen. Voor de diverse aanbieders en verwijzers is de markt tevens een uitstekend netwerkmoment.

Workshops

Evenals andere jaren zullen een aantal workshops ingepland worden, aangeboden door werkprojecten en activiteitencentra uit de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verstandelijk- en lichamelijk gehandicaptenzorg alsmede door welzijnsorganisaties.

Kook wedstrijd

Nieuw dit jaar is de kookwedstrijd. Het zal gaan om de mooiste presentatie, de beste smaak en het uitserveren van de ter plekke bereidde hapjes.

Organisaties kunnen zich inschrijven voor de kook wedstrijd die onder begeleiding van een bekende kok zal worden uitgevoerd. Zowel het publiek als een vakjury zullen de hapjes beoordelen. Aan het einde van de dag worden de winnaars bekend gemaakt.

Lancering Digitale Participatiekaart Nieuw-West!

Meedoen; wat doe jij morgen?

De feestelijke lancering van de kaart vindt om 13.30 uur plaats op de participatiemarkt. Stadsdeelwethouder Jesse Bos, directeur Christien Bronda van DWI en directeur Maribi Gomez van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam maken de participatiekaart openbaar. Dit doen zij samen met een keur aan grote en kleine organisaties in Nieuw-West. Zij hebben hun aanbod samengebracht. Sport en ontspanning, creatieve cursussen, conversatie- en computerlessen, ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en trajecten naar betaald werk.Inwoners van het stadsdeel kunnen zoeken naar allerhande activiteiten. Professionals kunnen met een inlogcode gebruikmaken van uitgebreide zoekmogelijkheden.De digitale participatiekaart van Nieuw-West is gekoppeld aan de website www.jekuntmeer.nl.

Congres “Doorbreek het isolement van uw cliënt, Sociale Media in de GGZ en Ouderenzorg”

Cliënten in de GGZ en ouderenzorg leven vaak geïsoleerd. Hun isolatie kan doorbroken worden met de inzet van sociale media. Ontdek hoe u als zorgprofessional in de GGZ en ouderenzorg het isolement kunt doorbreken tijdens het congres.

Noteer alvast in uw agenda Amsterdamse Participatiemarkt, Meer en Vaart 18 november!

Tot dan!

Het Amsterdamse Participatiemarkt Team

De Amsterdamse Particiapatiemarkt wordt gefinancierd door Dienst Werk en Inkomen, Dienst Wonen Zorg en Samenleven, Part020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten