maandag 22 november 2010

'Drempel naar ggz-zorg vaak hoog' - flitsinbox - Brabants Dagblad

'Drempel naar ggz-zorg vaak hoog' - flitsinbox - Brabants Dagblad

'Drempel naar ggz-zorg vaak hoog'

maandag 22 november 2010 | 13:53 | Laatst bijgewerkt op: maandag 22 november 2010 | 13:54


Ongeveer 840.000 Nederlanders worden jaarlijks behandeld in de geestelijke gezondheidszorg.

In die tak van de zorgsector gaat jaarlijks ruim 4 miljard euro om, tussen de 6 en 7 procent van alle zorgkosten in Nederland.

Juist voor mensen met psychische problemen is het vaak moeilijk om naar een huisarts te stappen met hun problemen, zegt Ilse van den Eeden van de Bossche ggz-instelling Reinier van Arkel. "Met een fysiek probleem gaat dat vaak veel gemakkelijker." Gevolg is dat veel mensen in de geestelijke gezondheidszorg in een doolhof terecht dreigen te komen met hun vraag naar hulp. Een oplossing ziet Reinier van Arkel in het informatiecentrum dat de organisatie al meer dan tien jaar heeft aan de Hinthamerstraat in Den Bosch.

Hier kunnen Bosschenaren binnenlopen met vragen over allerlei uiteenlopende vragen rond psychische aandoeningen. Tegenwoordig hebben veel GGZ-instellingen een dergelijke inloopfunctie. Dat er vraag naar is ondanks de vele informatie die op internet staat, concludeert Reinier van Arkel uit het aantal van 1700 bezoekers per jaar. Volgend jaar opent Reinier van Arkel een tweede informatiecentrum in de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Lees dinsdag meer in het Brabants Dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten