vrijdag 30 september 2011

GGZ Friesland organiseert gratis theatervoorstelling op 9 oktober - GGZ Friesland

GGZ Friesland organiseert gratis theatervoorstelling op 9 oktober - GGZ Friesland

GGZ Friesland organiseert gratis theatervoorstelling op 9 oktober

27 september 2011

Mag je jezelf zijn wanneer je persoonlijkheid wordt beïnvloed door een psychische ziekte, aandoening, beperking of handicap? Het antwoord van de voorstelling ‘de Apendans' is duidelijk: de (naaste) omgeving vindt het vaak lastig om dit te accepteren.

GGZ Friesland organiseert in het kader van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid op zondag 9 oktober de theaterfilmproductie ‘De Apendans'. Deze wordt uitgevoerd door de groep Foolcolor Media in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. De voorstelling sluit naadloos aan bij het thema van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid, die dit jaar in het teken staat van naasten van mensen met psychische problemen. Deze dag wordt dit jaar op 10 oktober georganiseerd, om aandacht te vragen voor een thema binnen de psychiatrie.

De Apendans is ontroerend en vertelt over familieleden en vrienden van twee mensen met psychische problemen. De acteurs zijn ervaringsdeskundigen en weten daarom precies wat het betekent om te moeten leven met psychische stoornissen, waar hun familieleden en vrienden maar weinig van snappen en soms zelfs weinig begrip voor kunnen opbrengen. Door het samenspel van toneel en film is het een dynamische voorstelling die van begin tot eind blijft boeien.

De gratis voorstelling ‘De Apendans' vindt plaats op zondag 9 oktober 2011 van 15.00 - 16.15 uur in de Friesland Bank-zaal in de Harmonie in Leeuwarden en is toegankelijk voor iedereen die graag een kijkje wil nemen in de ziel van twee mensen die kampen met psychische klachten en wil weten wat dit betekent voor het contact met familieleden en naasten.

Meer informatie over theaterfilmproductie de Apendans is te vinden op http://www.krachtvanbeleving.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten