dinsdag 27 september 2011

Amsterdam komt met eigen pgb-regeling

http://www.at5.nl/artikelen/68751/amsterdam-komt-met-eigen-pgb-regeling



maandag 26 september 2011 16:22

Amsterdam komt met eigen pgb-regeling

Amsterdam gaat zijn eigen pgb-regeling opzetten. Door landelijke bezuinigingen op het persoonsgebonden budget raken veel mensen in de problemen. Daarom regelt de stad het straks zelf.

"Die pgb's gaan er gewoon niet aan", zegt de wethouder Eric van der Burg (Zorg) tegen AT5. Van der Burg vindt dat het kabinet met slechte maatregelen komt en wil dat alle Amsterdamse pgb-houders hun budget behouden.

Met het persoongebonden budget kunnen gehandicapten zelf hun zorg inkopen en regelen. Wethouder Van der Burg wil in ieder geval keuzevrijheid behouden en dus lijken veel mensen recht te houden op hun pgb.

Van der Burg wil de eigen pgb-regeling betalen met geld dat de stad krijgt vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).








http://www.skipr.nl/actueel/id8709-amsterdam-wil-dat-keuze-voor-pgb-blijft-.html


Geplaatst op 27 september 2011 door: Skipr Redactie

Amsterdam wil dat keuze voor pgb blijft


Amsterdam wil dat keuze voor pgb blijft

Thuiswonende Amsterdamse chronisch zieken en gehandicapten, die nu zorg op kosten van de overheid krijgen, mogen niet de dupe worden van de bezuinigingen die het kabinet doorvoert op het zogenoemde pgb (persoonsgebonden budget). De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg (zorg) wil een alternatief verzinnen. Dat heeft hij maandag gezegd in een interview bij lokale zender AT5.

Pgb

Het pgb is een bedrag dat chronisch zieken en gehandicapten krijgen van de overheid om zelf zorg te organiseren. Ze kunnen daar bijvoorbeeld hulp van een familielid van betalen. De regeling is explosief gegroeid. Daarom wil het kabinet er fors in snijden.

Alternatief plan

Van der Burg hoopt zijn alternatieve plan te betalen met geld dat hij krijgt van het rijk uit een ander zorgpotje. De wethouder verwacht dat hij dat geld binnen enkele jaren krijgt. (ANP)

Trefwoorden

Pgb




'Eigen pgb in Amsterdam' - Binnenland | Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl [binnenland]

ma 26 sep 2011, 17:45 | 99 reacties
| lees voor

'Eigen pgb in Amsterdam'

Amsterdam - Amsterdam komt met een eigen beleid rond het persoonsgebonden budget. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg gezegd. De zorgwethouder vindt de bezuinigingen van het kabinet onverantwoord. Hij wil dat de Amsterdamse pgb'ers hun budget behouden.

Eric van der Burg Eric van der Burg Foto: Rob de Jong

1 opmerking:

  1. Dit is super om te lezen! Ik hoop dat Haarlem, waar ik woon dit ook gaat doen, anders moet ik wel naar Amsterdam verhuizen!

    BeantwoordenVerwijderen