vrijdag 30 september 2011

Aspartaam officieel in beklaagdenbankje! | Am@zing Nieuws Blog

Aspartaam officieel in beklaagdenbankje! | Am@zing Nieuws Blog

Aspartaam officieel in beklaagdenbankje!

Het gebruik van aspartaam staat op de helling. Gezondheidswerkers stellen zich grote vragen in afwachting van een beslissing eind van dit jaar van de minister voor Gezondheid.

“Dit alles dankzij mijn film en boek”. Aan het woord is Marie-Monique Robin, producent en auteur van de explosieve documentaire naar aanleiding van haar gelijknamige boek “Notre poison quotidien“, die hier te zien is als Franstalige YouTube. De film werd 6 maanden geleden in Montpellier (F) gepresenteerd en toont keihard de twijfels rondom de gevaren van Aspartaam aan. Xavier Bertrand, de Franse minister van gezondheid, is door haar eigen gedegen onderzoek naar voedingsadditieven, in actie gekomen tegen het intensieve gebruik van Aspartaam.

Begin september heeft deze minister het ´Frans Nationaal Voedingscentrum´ opgedragen, hem nog voor het eind van dit jaar, een ´gefundeerd antwoord´ voor te leggen op vragen over de aspartaamproblematiek. Een argument te meer voor hen die al jaren ernstige vragen stellen over de veiligheid van aspartaam als ´slankmakende zoetstof´ in zowat alle voedingswaren die we kennen.

Zoals dr. Laurent Chevallier, voedingsconsulent en president van de voedselveiligheidscommissie het formuleert: “Is aspartaam, en dan met name de zg ´zoetjes´, écht noodzakelijk ? Is het gevaarlijk?” Vragen die hij voorlegde tijdens een lezing in maart 2011 aan de leden van het Europees Parlement. Zijn onverbiddelijke aanvulling hierop : “Er is geen bewijs in termen van gewichtscontrole, we kunnen niet meer voorbijgaan aan het bagatelliseren van de noodkreten over de vele negatieve effecten van zoetstoffen en in het bijzonder aspartaam”.

Twee maanden later ondertekende deze voedingsdeskundige samen met een groep Zuid~franse vroedvrouwen en gynaecologen, een manifest, waarin met name zwangere vrouwen worden gewaarschuwd dat het gebruik van zoetstoffen het risico inhoudt van o.a. premature geboortes.

Marie-Monique Robin vroeg zich af hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat men met deze wetenschap in het achterhoofd aspartaam, dat vandaag de dag aan meer dan 6000 dagelijks geconsumeerde produkten is toegevoegd!, heeft kunnen goedkeuren. Om deze vraag te beantwoorden, heeft de journaliste een grootscheeps en grondig onderzoek gedaan in Amerika en Italië. Haar conclusie was opmerkelijk en ontluisterend:

Procedures rondom de toelatingseisen van Aspartaam zijn gemanipuleerd door de industrie. Er is sprake van ernstige belangenverstrengeling van gezondheidsinstanties-politici-voedingsgiganten, hetgeen geresulteerd heeft in partijdige studieresultaten…

De inzet was natuurlijk enorm: deze kunstmatige zoetstof heeft een potentiële markt van zo’n 200 miljoen gebruikers! Tel uit je winst. De consequenties van het gebruik van Aspartaam zullen echter dramatisch zijn : de FDA (Food & Drug Administration) is in het bezit van een lijst van maar liefst 92 symptomen/bijwerkingen die direct gelinkt worden aan het gebruik van aspartaamachtige zoetstoffen, (HIER) zoals:

  • hoofdpijn,
  • diarree,
  • epilepsie,
  • kanker,
  • neurologische aandoeningen…

De FDA heeft inmiddels al duizenden aanklachten binnengekregen. In Frankrijk verklaart Xavier Bertrand klip en klaar dat hij “klaar staat om zo nodig draconische maatregelen te nemen”. Voor dr. Chevallier is het de hoogste tijd: “De wetgeving heeft zich niet aangepast aan de gegronde twijfels in het licht van de reeds bestaande studies”.

Dubieuze achtergronden van het ´wonderzoetje´..!

Aspartaam, oftewel het Europees goedgekeurde voedseladditief E951, heeft een zoetheidsgehalte dat 200x hoger is dan suiker. Bij toeval werd dit ontdekt in 1965 door een medewerker van de Amerikaanse Big Pharmaeus, het bedrijf ´Searle´. De stof werd met veel tam-tam aan de voedingsindustrie gepresenteerd met het doorslaggevende “0%-calorieën” verkoopargument. Het potentieel economische afzetgebied veroorzaakte voor de commercieel hongerige voedselindustrie enorme ´verkoophongergevoel´…

(Invoeging WantToKnow)

De toelating van aspartaam in de Verenigde Staten door de FDA verliep niet geheel zonder problemen, aanvankelijk was er een vermoeden dat aspartaam de kans op ontstaan van hersentumoren bij laboratoriumratten vergrootte. In 1974 werd de stof door de FDA in eerste instantie vrijgegeven, maar de FDA herriep die beslissing en verlangde in 1975 nog verdere tests.

Uiteindelijk werd op grond van de testen de stof in 1981 toegelaten voor het gebruik in droge voedingsmiddelen op voorwaarde dat op het etiket werd vermeld: bevat fenylalanine. Daarna volgde in 1983 de toelating voor koolzuurhoudende dranken; voor overige voedingsmiddelen in 1993 als bakproducten, niet alcoholische drankjes, snoepjes, siroop, suikerglazuur, thee & vruchtensappen.)

In 1981 gaf de machtige FDA, de Amerikaanse voedsel~ en warenautoriteit, haar goedkeuring aan E 951. Dit was ook het moment ook waarop Donald Rumsfeld staatssecretaris was bij het Witte Huis. Wat die ermee te maken heeft..?

Enkele jaren voordien had Donald Rumsfeld zitting genomen in de directie van Searle… En niet veel later werd Searle weer verkocht aan Monsanto, ons allen welbekend door een ander controversieel dossier, namelijk Genetisch gemanipuleerde organismen (GMO)…

Deze transactie leverde de politicus 12 miljoen dollar op.

Wat Aspartaam feitenlijk is.
Aspartaam is een combinatie van 2 aminozuren, L-asparagine zuur en fenylalanine, waaraan nog eens methanol wordt toegevoegd.

John Olney, neuropsychiater, trok al in 1971 aan de bel over de gevaren van asparagine-zuur dat zenuwcellen bij muizenbaby’s vernietigt. In de genoemde documentaire ´Notre poison quotidien´, legt hij de nadruk op het feit dat ná de introductie van Aspartaam, binnen 3 maanden een significante verhoging van het aantal kankergevallen bij de Amerikanen viel te constateren. Zijn keiharde conclusie : “Dit dossier is hoogst verontrustend, het toont duidelijk aan, dat de FDA niet capabel is de gezondheid van de consument te garanderen en feitelijk de belangen van de industrie vooropstelt”.

Sophie Guirand

NB : Nog wat extra info aan wat hieraan vooraf ging: Een collega van minister Xavier Bertrand, minister François Fillon, zocht naarstig naar een extra besparingsplan voor de Franse schatkist en hij kwam in Augustus jl. met dit lumineuze idee: Verhoog de belasting op suikerhoudende dranken, een maatregel die de Franse staat vanaf volgend jaar 120 miljoen euro extra zal opleveren..!

Europees afgevaardigde Gérard Bapt, die recentelijk het Europees verbod op Bisphenol A bevattende zuigflessen heeft kunnen doordrukken, maakt zich grote zorgen over de stroom van verontrustende informatie aangaande de risico’s van kunstmatig gezoete frisdranken die zullen worden uitgesloten van deze belastingverhoging. Want deze maatregel zal zonder enige twijfel een overconsumptie van aspartaam tot gevolg hebben, omdat dranken die geen suiker bevatten, maar bijvoorbeeld wel het ziekmakende Aspartaam, dan een stuk goedkoper zullen zijn. (HIER)

We raden je aan, wanneer je NOG NIET op de hoogte bent van de kwaadaardige invloed van Aspartaam op jouw lichaam, de volgende artikelen hier op WantToKnow te raadplegen..

HIER,

Het zoete vergif. HIER enover de pogingen om de naam ´Aspartaam´ te veranderen, omdat die ´beladen´ zou zijn…! HIER.

http://www.wanttoknow.nl

Geef een reactie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten