maandag 9 januari 2012

Landelijk Platform GGz - Vooraankondiging Conferentie De Gemeente geeft thuis! 6 maart 2012

Landelijk Platform GGz - Vooraankondiging Conferentie De Gemeente geeft thuis! 6 maart 2012



Het Landelijk Platform GGz en Vereniging Geestdrift organiseren op 6 maart 2012 de conferentie:

De gemeente geeft thuis!

Locatie: cultuur- en congrescentrum Antropia in Driebergen

Meer dan ooit staan gemeenten voor de uitdaging om alle burgers – ongeacht hun mogelijkheden en beperkingen, talenten en kwetsbaarheden - volwaardig mee te laten doen in de samenleving. Huisvesting, werk, scholing, vrijetijdsbesteding, inkomen en een goed leefklimaat zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

Op de conferentie De gemeente geeft thuis! staan mensen met psychische en sociale kwetsbaarheden centraal. Wat hebben zij nodig om mee te doen en hoe kunnen gemeenten hen daarbij ondersteunen? Samen gaan we op zoek naar de voorwaarden voor een inclusieve samenleving in steden, dorpen en wijken. Waar je mag zijn wie je bent, waar je je thuis kunt voelen. Uiteraard blikken wij ook vooruit op de transitie van de AWBZ-begeleiding naar de WMO.

Op de conferentie is de presentatie van de uitkomsten van het project de (O)ggz-spiegel. Dit is een landelijk onderzoek onder ruim 2.500 (ex-)cliënten uit ggz en oggz in circa 200 gemeenten. Hun ervaringen met gemeentelijk beleid zijn in kaart gebracht en zijn gespiegeld met de visies van deze gemeenten zelf. Zoek de verschillen, de overeenkomsten en haal de goede voorbeelden eruit.

Houd de site in de gaten voor meer informatie.

OPROEP VOOR REGISSEURS!

Voel jij je thuis in je gemeente?
Film je eigen ervaringen!

In de aanloop naar de Conferentie willen we leuke, interessante en prikkelende filmische impressies bijeenbrengen van mensen over hun leven in stad, dorp of buurt. Hoe hou jij je hoofd boven water en pak je het aan om je eigen leven te leiden? Waar heb je last van, wat geeft je steun, wat gaat er eigenlijk geweldig goed?
Film je eigen ervaringen! Maak met je mobiel of (geleende) videocamera een sfeerimpressie, een statement, een lofzang of een aanklacht van maximaal drie minuten. Je kunt deze film uploaden naar www.platformggz.nl/videouploaden. De beste filmpjes worden beloond met € 50,-.


De inclusieve gemeente in beeld
Film het eigen sociale beleid!

Soms zegt een filmpje van drie minuten meer dan tien vuistdikke beleidsrapporten. Hierbij nodigen wij uw gemeente uit om vast te leggen hoe uw gemeente inclusief beleid vorm geeft. Maak een sfeerimpressie van uw zoektocht, de uitdagingen en de kleine en grote successen. Geef een beeld van interessante projecten of laat betrokkenen hun verhaal vertellen. Elke bijdrage die een reëel beeld schetst en inspirerend is voor andere gemeenten is welkom. Het hoeft geen gelikte presentatie te zijn, in een zelfgemaakt filmpje kan de boodschap veel directer overkomen.
Uw filmpje van maximaal drie minuten kunt u uploaden naar www.platformggz.nl/videouploaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten