donderdag 5 januari 2012

Kwartiermakersfestival Midden-Brabant 2010 » Padvinders (ervaringsverhalen)

Kwartiermakersfestival Midden-Brabant 2010 » Padvinders (ervaringsverhalen)

Padvinders (ervaringsverhalen)

Sinds 2006 plaatst deze website ervaringsverhalen van (ex-)cliënten onder de titel ‘Padvinders’ (zie overzicht hieronder). Na een moeilijke periode zijn ze weer op de weg terug; ze hebben het pad weer gevonden. Tevens wijzen ze anderen (en de maatschappij) de weg. Daarmee zijn het ook ‘padvinders’ in de zin van: voorlopers, wegbereiders. Hun moed en openheid is een krachtig middel tegen vooroordelen en stigmatisering.

De serie ‘Padvinders’ is gestart in 2006. Tussen 12 en 21 oktober (vlak voor het festival) publiceerden het Brabants Dagblad en deze website een serie interviews door journalist Jace van de Ven met talentvolle (ex-)cliënten. Door de positieve reacties besloten we deze serie op de website voort te zetten. De interviews voor deze vervolgserie worden afgenomen door Stan de Laat, medewerker van het Kwartiermakersfestival.

Het is nog steeds hard nodig dat ex-cliënten ‘uit de kast komen’. Deel je ervaringen met ons! Laat je interviewen of zet (net als Wilma Boevink of Rinus van Doorn) je eigen verhaal op papier. Jouw verhaal helpt het stigma en de schaamte rond psychiatrie aan te pakken. Verrijk onze website met jouw ervaringen!
Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Stan de Laat.
- telefoon: 088-01.61.974 (mobiel: 06-15.21.26.13)

- e-mail: s.delaat@ggzbreburg.nl
- postadres:
Kwartiermakersfestival Midden-Brabant
t.a.v. Stan de Laat
Lage Witsiebaan 2b
5042 DA Tilburg


Interviews door Jace van de Ven (Brabants Dagblad)
:

Interviews door Stan de Laat:

Ervaringsverhalen door cliënten zelf:

*: op verzoek van de geïnterviewde is de voor- en/of achternaam veranderd

1 opmerking:

  1. Hallo Anita, graag zou ik mijn naam verwijderd hebben van deze post, het betreft nl. een stuk uit 2005. Met vriendelijke groeten.

    BeantwoordenVerwijderen