vrijdag 22 juli 2011

Nieuwsartikel - Ansichtkaarten voor werving cliëntenraadsleden

Nieuwsartikel - Ansichtkaarten voor werving cliëntenraadsleden

Ansichtkaarten voor werving cliëntenraadsleden

  • Geestelijke gezondheidszorg | GGZ
12 juli 2011

Nieuwe leden werven is vaak moeilijk voor cliëntenraden. Met name van de ambulante cliënten weet men niet goed hoe zij bereikt kunnen worden. De cliëntenraad van GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen heeft een ledenwerfactie bedacht welke bruikbaar is voor vele cliëntenraden: wervingskaarten.

De jongeren van deze cliëntenraad hebben vier ansichtkaarten bedacht en samen ontworpen met een ontwerpbureau (IS vormgeving). De kaarten stralen iets positiefs uit en omvatten de verschillende aspecten van het raadswerk. De Centrale Cliëntenraad van Rivierduinen vond de kaartenactie zo leuk dat ze hebben gevraagd om de kaarten voor alle cliëntenraden binnen heel Rivierduinen te gebruiken. Inmiddels zijn er al 15.000 kaarten gedrukt. De afzonderlijke cliëntenraden zorgen voor verspreiding binnen hun eigen centrum.

Nieuwe leden

De cliëntenraad hoopt natuurlijk dat de kaarten veel nieuwe leden gaan opleveren. Door een boodschap achterop de kaarten worden cliënten gewezen op de mogelijkheid om lid te worden van een cliëntenraad. De cliëntenraad van GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen zal de kaarten vooral via de wachtkamers verspreiden. De eerste reacties zijn positief.

Bekijken

Bekijk en download hier de wervingskaarten van GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen.

Ga voor meer informatie naar www.ggzkinderenenjeugd.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten