woensdag 22 juni 2011

Psy: 29 juni demonstratie ggz in Den Haag

Psy: 29 juni demonstratie ggz in Den Haag

29 juni demonstratie ggz in Den Haag

Woensdagmiddag 29 juni komt er een grote manifestatie tegen de bezuinigingen die minister Schippers voor de geestelijke gezondheidszorg in petto heeft. Patiënten en medewerkers komen gezamenlijk in actie tegen de plannen.

Het Landelijk Platform GGz, de landelijke koepel van cliënten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg, is druk bezig de demonstratie tegen de bezuinigingen op de psychiatrie te organiseren. Plaats van de actie is voorlopig nog Den Haag, maar als deze locatie om wat voor reden dan ook niet mogelijk blijkt, zal worden uitgeweken naar Utrecht. Op www.platformggz.nl is het laatste nieuws over de precieze locatie van de actie te vinden.

Bussen
GGZ Nederland vraagt alle instellingen in de ggz en verslavingszorg voor bussen te zorgen, waarmee patiënten en medewerkers naar het protest kunnen gaan. Vanaf 27 juni beginnen de ggz-instellingen met een opnamestop in estafettevorm. Die maandag zullen onder andere een aantal Amsterdamse instellingen geen opnamen doen. Dinsdag 28 juni is de provincie Utrecht aan de beurt.

Petitie
Op de website van GGZ Nederland staat een petitie open voor ondertekening. De petitie richt zich tegen de ‘onrechtvaardige bezuinigingen’ op de ggz en het is de bedoeling deze tijdens de actiedag aan de minister aan te bieden. Dat straks alleen voor psychiatrische behandeling een eigen bijdrage wordt gevraagd, terwijl dit bij somatische behandelingen niet gebeurt, wordt gezien als een groot onrecht.

Brede steun voor acties
In aanloop naar de acties werkt LPGGz samen met GGZ Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Inmiddels hebben ook allerlei andere organisaties zich bij de acties aangesloten. Onder andere de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten, het Nederlands Instituut van Psychologen, de Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen, en de Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen. Vakorganisaties Abvakabo FNV, NU’91, CNV Publieke Zaak ondersteunen de actie. (SvD)

Lees hier het bericht Eigen bijdrage valt slecht en wekt woede

Lees hier het bericht Grote acties verwacht in de ggz

Lees hier het bericht Verbijstering over 600 miljoen bezuinigen op de ggz


©Psy 22-06-11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten