zaterdag 25 juni 2011

GGZ Drenthe en cliëntenraden trekken langs gemeenten en provincie voor steun actie tegen bezuinigingen - AsserJournaal

GGZ Drenthe en cliëntenraden trekken langs gemeenten en provincie voor steun actie tegen bezuinigingen - AsserJournaal

Gezondheidszorg 25 juni 2011

GGZ Drenthe en cliëntenra-den trekken langs gemeen-ten en provincie voor steun actie tegen bezuinigingen

ASSEN - GGZ Drenthe en cliëntenraden gaan samen actie voeren tegen de bezuinigingsplannen en een eigen bijdrage in de GGZ. Op woensdag 29 juni wordt bij GGZ Drenthe´bijzondere dienst´ gedraaid. Dat betekent dat in principe alle reguliere afspraken met cliënten op die dag komen te vervallen.
Cliënten, directie en medewerkers gaan samen langs de grote Drentse gemeenten om steunbetuiging te vragen voor de acties. Rond de middag worden deze aangebo-den aan gedeputeerde Ard van der Tuuk.

De maatregelen kunnen grote gevolgen hebben voor de gemeenten. Daarbij moet worden gedacht aan toename van mensen in een crisissituatie, een groter beroep op bijstand van de gemeenten en meer overlast op straat.

Daarom doen de cliëntenraden en de GGZ nadrukkelijk een beroep op de gemeenten de actie te steunen door het tekenen van een steunbetuiging.
Een aantal delegaties van directie, cliënten en mede-werkers gaat ’s ochtends op bezoek bij de colleges van B&W van Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Midden-Drenthe.

Vervolgens worden rond de middag vanuit de locaties de getekende steunbetuigingen verzameld en gaat een delegatie per bus naar het Provinciehuis. Bestuurder Erik van der Haar van GGZ Drenthe, de voorzitter van de Cliëntenraden en de voorzitter van het Gebruikersplat-form bieden gedeputeerde Van der Tuuk de petitie aan, waarbij tevens een protestgedicht zal worden voorge-dragen.

’s Middags is er tussen drie en vijf uur een landelijke manifestatie in Den Haag waar ook GGZ Drenthe samen met een aantal cliënten, aanwezig zal zijn om te protesteren.

De GGZ blijft op de actiedag bereikbaar en beschik-baar voor noodzakelijke hulp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten