dinsdag 28 juni 2011

Is de regering uit op sterke toename Ritalin-gebruik?

Blogs - Onderwijs - TROUW

Is de regering uit op sterke toename Ritalin-gebruik?

Hoe overleven kwetsbare gezinnen de eindeloos donkere, rechtse tunnel?

Bezuiniging op GGZ.
De jeugd-GGZ die via de gemeente moet, terwijl daar geen geld is.
Bezuiniging op passend onderwijs, zodat speciale, ervaren leraren die van bijzondere kinderen houden en hun belangen verdedigen ontslagen worden. (Dit schaadt ook de belangen van 'gewone' kinderen; veel meer kinderen naar het regulier onderwijs zonder hulp).
Bezuiniging op PGB, ook voor kinderen die verstandelijk beperkt zijn of ernstige psychische problemen hebben.

De regering bespaart op 'linkse hobby's' als cultuur. De regering is eigenlijk een vrijetijdsclubje, goed beschouwd. Zij kiest beleid op eigen liefhebberijen.

Het gevolg van bezuiniging op hulp aan kinderen en jongeren is, dat scholen en gezinnen de zorg voor hen niet meer aankunnen. Professioneel advies is voor mij een vangnet, een bodem onder mijn voeten als ik het zelf niet meer weet of aankan. Dat moet fors ingekrompen worden van de regering. Onze situatie is onder controle, onder voorwaarde dat professionals kunnen inspringen als het niet gaat, ook op school. Heel veel moet weg. Bij ons, bij gezinnen die nog veel kwetsbaarder zijn.

Ik zeg op voorhand dat ik niets tegen Ritalin en dat soort middelen heb als kinderen zich zodanig moeten inspannen om in het gareel te lopen dat ze er aan kapot gaan. Als ze zichzelf anders gaan haten tot aan het gevaarlijke toe, omdat hun inspanning tekort schiet en school en ouders ook niets meer kunnen met professionele hulp.

Onmacht zal met bezuiniging op hulp aan kwetsbare jeugd exponentieel groeien onder ouders, leraren en professionals. Om te zorgen dat de tegen die tijd zwaar overbelaste jeugdpsychiatrie helemaal niet meer kan uitrichten, zal men vaker naar noodmedicatie grijpen. Veel meer onrustige kinderen dan nu kunstmatig in toom houden bij gebrek aan deskundige vakmensen op school en in de GGZ. Omdat ze anders niet meer naar school kunnen of uit huis geplaatst moeten worden. Terwijl er nergens plek of hulp is.

Ik krijg steeds meer het gevoel dat deze regering de farmaceutische industrie voor middelen tegen onrust bij kinderen wil steunen.
In elk geval is al het bezuinigen op vakbekwame mensen in de zorg en onderwijs voor kinderen een uiterst gevaarlijke rechtse hobby.

Trefwoorden: autisme, van Bijsterveldt, passend onderwijs, jeugd, bezuinigen, ritalin, adhd, ggz, PGB, Veldhuijzen van Zanten, Schippers

geplaatst door AnnaPO op 28/06/2011
Vindt u bovenstaand bericht beledigend of ongepast? Meld het ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten