zaterdag 30 oktober 2010

GGZ Nederland - Plannen steekproeven CQ-Traject GGZ Nederland / ZN

GGZ Nederland - Plannen steekproeven CQ-Traject GGZ Nederland / ZN

26-10-2010 Plannen steekproeven CQ-Traject GGZ Nederland / ZN

Ten behoeve van de zorginkoop in 2011 organiseert GGZ Nederland samen met ZN een aandoeningspecifieke meting van de CQ-index Ambulant. Dat is in mei afgesproken in het bestuurlijk akkoord met ZN inzake transparantie. Instellingen moeten de daarvoor benodigde steekproeven in december 2010 uitvoeren. De steekproeven worden gebruikt voor de verzending van de vragenlijsten.

Aan dit CQ-Traject doen instellingen mee die driehonderd of meer cliënten hebben in één van de volgende diagnosegroepen: angst-, stemmings- en persoonlijkheidsstoornissen en verslaving. Een instelling doet tot maximaal drie diagnosegroepen mee. In juni 2011 wordt de rapportage van de meting verwacht, opdat deze gebruikt kan worden voor zorginkoop.

Gegevens uit deze meting kunnen gebruikt worden voor de aanlevering van de prestatie-indicatoren aan Zichtbare Zorg.

Begin november wordt bekend welke instellingen deelnemen aan het CQ-I traject. Instellingen in de kinder- en jeugdpsychiatrie, de forensische zorg en langdurende zorg (RIBW) vallen buiten de doelgroep en hoeven dus geen activiteiten te ondernemen. Overige instellingen wordt aangeraden de steekproeven in te plannen. Nadere informatie volgt in november.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten