maandag 13 september 2010

Regie in eigen handen 'Naar herstel en gelijkwaardig burgerschap' in de GGZ

dinsdag 9 november 2010


Regie in eigen handen

'Naar herstel en gelijkwaardig burgerschap' in de GGZ
Programma Doelgroep Accreditatie Korting Locatie / route Downloads Inschrijven

Investeren in de kwaliteit van langdurige zorg in de GGZ is nodig. Er is veel aan de hand op zorginhoudelijk vlak, maar ook als het gaat om de organisatie, structuur en financiering. Volgens het visiedocument 'Naar herstel en gelijkwaardig burgerschap' van GGZ Nederland vraagt het investeren in kwaliteit om betere beschikbaarheid van behandelingen en doorontwikkelingen van zorgprogramma's en richtlijnen. In het visiedocument wordt onder andere ingespeeld op de verschuiving van (poli)kliniek naar thuisbehandeling. Sluit deze verschuiving beter aan op de wensen en behoeften van cliënten?

Wat gaan de nieuwe ontwikkelingen in de GGZ betekenen voor u en uw organisatie? Hoe kunt u ervoor zorgen dat de zorg voor cliënten geoptimaliseerd wordt? En wat kunt u bijdragen zodat uw cliënten weer zoveel mogelijk de regie in eigen handen krijgen?

Op dinsdag 9 november organiseert Medilex 'Regie in eigen handen' over het visiedocument 'Naar herstel en gelijkwaardig burgerschap' in de GGZ.

Onder voorzitterschap van Wouter van Ewijk, psychiater en lid raad van bestuur van VUmc, komen de belangrijkste ontwikkelingen aan bod:

* Verbetering van de kwaliteit van zorg en positie van de cliënt - terugvalpreventie en voorlichting
* Meer ambulante zorg - het betrekken van familie en naastbetrokkenen bij het herstel van de cliënt
* Thuisbehandeling vervangt (poli)kliniek - de kracht van 'outreach' geanalyseerd
* Vroege herkenning en interventie bij een psychose - doorontwikkeling en implementatie van Individual Placing Support (IPS)
* De inzet en waarde van ervaringsdeskundigheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten