vrijdag 2 december 2011

NetClienten Update cursus Anita

NetClienten

Update cursus Anita

Ben in oktober cursus Ervaringsdeskundigheid & Herstelondersteuning gaan volgen.

Hallo allemaal!
Aanstaande woensdag is het alweer de 7e keer dat ik naar de cursus Ervaringsdeskundigheid & Herstelondersteuning ga, gegeven op het GGZ terrein in Assen, gegeven door docenten van de Hanze Hogeschool Groningen.
De cursus telt 15 cursus bijeenkomsten en is een combinatie van de Basiscursus voor ervaringsdeskundigen en de specifieke vervolgcursus Herstelondersteuning.
In de eerste lessen zijn we vooral bezig gegaan met het vertellen van je eigen ervaringsverhaal, daarna verder met het verder uitdiepen en verwoorden van je eigen ervaringskennis en nu gaan we echt bezig met de deskundigheid.

Afgelopen woensdag heb ik mijn 1e tussenevaluatie gehad van mijn co-mentor en al weet ik voor mezelf wel dat ik goed bezig ben het goed doe maar het is toch fijn dat dit ook zo word ervaren!

Inmiddels loop ik ook stage. Dit doe ik op de resocialisatie-afdeling (RESO) van GGZ Emmen.
Doel is dat ik vanuit cliƫntperspectief een verslag maak van in hoe de deelnemers van deze afdeling het wonen en participeren ervaren, op de afdeling, in de samenleving en hoe zij deze punten zien wanneer de afdeling los komt van de kliniek maar in de stad komt.

Erg leuke opdracht, waarvoor ik de werkwijze al goed helder heb.
Iedere maandag doe ik dit 2 uurtjes waarvan het eerste halve uur ik even met mijn stage-begeleidster overleg heb ik hoe het gaat en waar ik mee bezig ben en hoe.

Inzet van ervaringsdeskundigen is voor GGZ Drenthe nog nieuw, toen ik daadwerkelijk moest solliciteren, was er dan ook nog niet echt sprake van een duidelijke functiebeschrijving.
Het is allemaal nog pionieren voor iedereen.

De bedoeling is dat de 10 cursisten en de 5 HBO ervaringsdeskundigen, na het naar tevredenheid afronden van de cursus of opleiding, daadwerkelijk betaald aan de slag gaan binnen de GGZ.
Zelf ben ik hier nog sceptisch in, de tijd zal het uitwijzen in hoe het allemaal vorm gaat krijgen.

Ik doe al wat jaartjes op vrijwillige wijze van alles voor de GGZ en het is meer dat ik behoefte heb aan een duidelijke richting en enige regelmaat wat ik zoek in het inzetten van mijn ervaringsdeskundigheid dan dat ik hoop dat ik er mijn geld mee kan gaan verdienen.
Met mijn beperkte belastbaarheid zou ik altijd aanvulling moeten blijven houden van een uitkering, gewoon omdat ik niet genoeg uren kan werken om genoeg te verdienen om rond te kunnen komen.

Natuurlijk is het goed voor mijn zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde als ik op den duur kan zeggen dat ik ook gewoon betaald krijg voor mijn werk, het is ook een waardering die je, als ervaringsdeskundige ook verdiend!

Ben benieuwd hoe het verder zal lopen, in ieder geval vind ik het heerlijk eindelijk echt iets met mijn ervaringskennis en verworven talenten en vaardigheden kan doen, samen met andere toekomstige ervaringsdeskundigen! Het maakt dat ik me in tijden niet zo goed heb gevoelt en ik nog amper last heb van mijn eigenaardigheden die me zo vaak beperken in hetgeen te doen wat ik zou willen doen.

Het geeft me weer een doel, structuur, ben weer lekker actief in mijn koppie bezig, voel me gesteund en gesterkt, geeft me zelfvertrouwen en het gevoel dat ik er toe doe!

Huiswerk voor woensdag gisteren al gedaan evenals een presentatie opdracht voorbereiden met een collega-cursist, maandag stage en woensdag op naar Assen voor cursusdag 7!

Groetjes van Anita

Anita Eggens, 2 december 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten