maandag 23 mei 2011

scheurkalender psychiatrie met spreuken, gedichten en beelden voor en door mensen met een GGZ achtergrond en/of mensen die ermee te maken hebben.

Uitgeverij Tobi Vroegh maakt elk jaar een scheurkalender psychiatrie met spreuken, gedichten en beelden voor en door mensen met een GGZ achtergrond en/of mensen die ermee te maken hebben.

Wie interesse heeft, kan een bijdrage sturen naar:

Stuur je bijdrage naar: kalender@tobivroegh.nl of naar

Uitgeverij Tobi Vroegh

Wenslauerstraat 22

1053 BA Amsterdam

Meer informatie: www.tobivroegh.nl/scheurkalender of 020-6181968

Spelregels

Ze zijn op zoek naar: optimisme, ontroering en humor in en om de psychiatrie en ze stellen vooral oorspronkelijke zelfgeschreven teksten of zelfbedachte tekeningen op prijs.

Ontvangstbevestiging en plaatsing

1. Van je inzending krijg je een ontvangstbevestiging.

2. Zodra de redactie genoeg inzendingen verzameld heeft maakt ze een selectie.

3. Als je inbreng geplaatst is krijg je van ons medio september bericht op welke datum het in de kalender staat.

Naam onder je bijdrage, pseudoniem of bronvermelding

4. Is je bijdrage zelfbedacht? Plaats dan je eigen naam eronder, zoals je het in de kalender wilt hebben. Voornaam, achternaam, of beide of bedenk een pseudoniem, als je niet met je naam in de kalender wilt. Geef dit dan duidelijk aan.

5. Als je bijdrage niet zelfbedacht is, maar een citaat, of iets anders wat je raakte, vermeld dan zoveel mogelijk waar je het vandaan hebt (radio-, tv-programma, krant, enz.) en/of wie het bedacht heeft.

Met vriendelijke groet,

Claudia van Venrooij

Databank Ervaringsdeskundigen

Stichting Door en Voor
Postbus 215, 5240 AE, Rosmalen
Sint Teunislaan 3, 5231 BS, ’s-Hertogenbosch
073 6401 752
databank@doorenvoor.nl


-------------------------------------------------------------------------------


Bron: http://www.tobivroegh.nl/

Mei 2011

4 Mei - nieuwe uitgave
Langzamerhand wordt alles donker. Ik voel me totaal ontspannen. Ik zweef. Ik ben gewichtloos. Ik ben weg. Zwart. En daarna … niets meer.

Na de geboorte van haar dochtertje Daisy kan Monica haar geluk niet op. Alles loopt op rolletjes en het leven is mooi. Het blijft niet zo. Kort daarop raakt ze opnieuw zwanger; een moeilijke tijd breekt aan. Donkere wolken pakken zich samen boven het gezin Klöpping. Dramatische gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op en laten Monica achter in een toestand van vertwijfeling. Wanhopig, in een vlaag van verstandsverbijstering, slaat zij de hand aan zichzelf. De poging mislukt. Duidelijk wordt dat Monica te maken heeft met een ernstige psychose...

Monica Klöpping (1978) is auteur van De grote zwarte wolk en Belevenissen met mijn twee (b)engeltjes. In Mama, Interrupted – haar derde roman – beschrijft zij met de voor haar kenmerkende humor een van de meest dramatische perioden uit haar leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten