donderdag 30 december 2010

Patiënt straks in de kou - Apeldoorn - Regio - Stentor

Patiënt straks in de kou - Apeldoorn - Regio - Stentor

Patiënt straks in de kou

door Arnold Zweers. donderdag 30 december 2010 | 06:52
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Quantcast

APELDOORN - DaAr, dagbesteding en rehabilitatie voor mensen met psychiatrische problemen, vreest voor kaalslag nu de geldkraan van de overheid dichtgaat.
Ook moeten mensen - naar draagkracht - een eigen bijdrage betalen voor activiteiten. Die kan oplopen tot tweehonderd euro per maand.

,,Voor velen onmogelijk op te brengen en zullen afhaken. Die komen straks het bed niet meer uit,'' voorspellen Jacques Kop Jansen, directeur, en Jeannette van de Bunte, manager van DaAr, een sinds 1998 bestaande werkmaatschappij van GGNet. ,,Als die mensen vervolgens in een diepe crisis belanden, zullen de maatschappelijke kosten gigantisch zijn. Wie wordt opgenomen bij GGNet of een andere psychiatrische instelling kost de samenleving gemiddeld 84.000 euro per jaar.''

In Apeldoorn heeft DaAr vijf locaties, onder meer aan de De Ruyterstraat en Spoorstraat. Verspreid over de Oost-Veluwe, Zutphen, Achterhoek, Den Haag en Nijmegen in totaal 21. Activiteitenbegeleiders spannen zich er in om mensen met psychische problemen (door onder meer burn out, partnerverlies, echtscheiding, traumatische ervaring of psychose) te stabiliseren en weer een plek in de maatschappij te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten