vrijdag 17 december 2010

Landelijk Platform GGz - Subsidie ijskoud geschrapt

Landelijk Platform GGz - Subsidie ijskoud geschrapt

Subsidie ijskoud geschrapt
16 december 2010


Bezuiniging op subsidie voor LPGGz en Platform VG

In 2010 kreeg het LPGGz nog een aanvullende subsidie van het ministerie van VWS om haar taken als koepelorganisatie voor
cliënten- en familieorganisaties in de ggz beter te kunnen vervullen.
In de begroting van VWS voor 2011 is deze aanvullende subsidie
door minister Schippers van tafel geveegd. Bij de bespreking van
de begroting van VWS is door een aantal
partijen bezwaar gemaakt tegen deze bezuiniging. De ChristenUnie diende, tevergeefs, nog een
amendement in om de maatregel ongedaan te maken.

Wrange kerstboodschap
De minister van VWS had toegezegd om nog vóór het kerstreces een reactie aan de Kamer te sturen op dit amendement. In deze brief, die twee dagen voor het kerstreces bij de Kamer lag, geeft minister Schippers aan dat zij geen extra geld uittrekt voor het LPGGz. Wel erkent zij, net als voormalig minister Klink, de gelijkwaardige positie van het LPGGz ten opzichte van de andere koepels (NPCF, CG-raad en CSO) en geeft aan dat daarvoor een gelijkwaardige financiering moet komen.

Steun van oppositie
Vandaag, 16 december, heeft de Kamer over het amendement van de CU gestemd. Daarbij kregen we steun van de hele oppositie, maar helaas niet van de regeringspartijen. Dat betekent dat het LPGGz en Platform VG de aanvullende subsidie van 3 ton in 2011 dus waarschijnlijk niet zullen krijgen. Dat maakt het vele werk voor de beide platforms er niet eenvoudiger op. In de komende periode zullen we actief blijven lobbyen voor het terugdraaien van deze verschraling.

opent in een nieuw venster Bezwaar LPGGz en Platform VG op de brief van de minister aan de TK over het amendement van Esmee Wiegman, gestuurd aan CDA, CU, SP, VVD & PvdA.

opent in een nieuw venster Motie Eerste Kamer, aangenomen bij algemene financiële beschouwingen,

Meer nieuws...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten